Senioren en hun tuin

Lezing over de seniorvriendelijke en onderhoudsarme tuin door Groei&Bloei afdeling Roermond.

Op dinsdag 12 november 2019 zal Hub Driessen een lezing verzorgen over de seniorvriendelijke en onderhoudsarme tuin. Een lezing voor senioren en iedereen die nog geen 50 is, maar wel graag een onderhoudsarme tuin wil. Hub heeft al diverse lezingen voor onze afdeling gegeven en hij staat garant voor een interessante en boeiende lezing.

Tegenwoordig wordt men met 50 jaar tot de senioren gerekend. Hoewel we met 50 nog lang niet oud zijn, kunnen we die naam ook opvatten als een compliment. Want in sommige oosterse culturen wordt met senior ook “De wijze” bedoeld.

Hoe dan ook: als senior kan het toch wel eens nuttig zijn om te kijken naar de toekomst. Dan komen er vragen zoals: Wil ik blijven wonen waar ik nu woon?; Wil ik iets anders gaan doen?; Hoe zit het met mijn tuin als ik 80 jaar ben en slecht ter been? Of gaan we op een appartement met balkon wonen?

Voor de pauze gaat deze lezing in op het aspect “Hoe richt ik mijn tuin nú in om er in de toekomst nog lang plezier van te hebben?” Omdat tegenwoordig veel kleine tuinen helemaal vol worden bestraat en als terras worden ingericht, wordt er ook op deze trend ingegaan. Er wordt ook aandacht besteed aan het probleem voor de zeer nabije toekomst: Regenwater opslaan in eigen tuin. Verder wordt ook het balkon niet vergeten.

Omdat planten de passie van Hub Driessen zijn, gaat hij na de pauze in op het beplanten van een kleine tuin met planten die weinig onderhoud vragen, terrasbakken en -potten en beplanting op het balkon.

Samengevat is dit een lezing voor mensen die nú al rekening willen houden met te toekomst om zodoende op hoge leeftijd nog te kunnen genieten van tuin, bloemen en planten.

Datum: dinsdag 12 november 2019
Tijdstip: 19.30 uur
Toegang: gratis
Locatie: De Aaj Bieb, Markt 70, 6074 BB Melick